ESCOLA BRESSOL SOL SOLET

un lloc on viure la infantesa

Tallers de creativitat 2016-2017 Peixos, Cargols, i Pingüins

1a sessio

Hola, avui hem començat els tallers creatius amb la Mandy!. La sessió s’ha realitzat a l’espai de cargols. Hi havia unes làmines enganxades a la paret amb una cara dibuixada que tenien “velcros” i unes altres al terra sense. També hi havien safates amb dibuixos de fruites unes amb velcro i les altres no. A més a més, ens ha enganxat a la paret uns retrats de Giuseppe Arcimboldo. Primer han entrat els pingüins, només veure la Mandy,els hi ha canviat la cara i s’han posat molt contents. De seguida han començat a jugar amb les fruites. El Joan les nombrava totes!!!! Després de mica en mica, les han posat sobre les cares i finalment han descobert les de la paret i quan han vist que s’enganxaven, han començat a crear cares amb els vegetals. L’Aray ha estat molt entretingut enganxant fruites i després l’han imitat el Yasin, el Joan, el Teo, la Júlia, l’Uma i l’Adrià. Per finalment aturar-se a mirar les làmines dels retrats i relacionar els conceptes.

Els peixos han entrat emocionats cridant a la Mandy i alguns li feien abraçades. De seguida han començat a jugar amb les fruites i verdures tot dient el seu nom. La Iris i la Gal·la han descobert que hi havia fruites que tenien velcro i d’altres no, i anaven provant a veure que passava quan les enganxaven a les làmines. De mica en mica, i entre tots, han anat creant unes cares molt divertides!!!!!

I per últim els cargols, s’han implicat totalment en la proposta de la Mandy mostrant-se il·lusionats i relaxats. De seguida han començat a manipular les fruites i verdures fins que el Guiu tot experimentant ha descobert que uns dibuixos tenien velcro i altres no. Animats pel seu exemple tots han començat a enganxar i desenganxar tot creant mil i una cares. Fins i tot la Olivia, ha observat, durant molta estona, les imatges dels retrats de l’artista i deia: “ Aquesta cara es lletja però aquesta altra es maca, aquesta riu i aquesta té una floreta “.

2a sessió

Hola, avui ha tornat la Mandy amb les seves propostes. Seguint amb la proposta anterior hi havia les fotos del Giuseppe Arcimboldo enganxades al terra. A cada costat de les fotos hi havia un dibuix d’una cara gegant i entre tots hem dut fruites i verdures. Hem començat els Pingüins, NO estàvem massa inspirats, això sí, teníem molta gana i ens hem menjat molts tomàquets.

Després els Peixos, un cop la Mandy ens ha explicat quin material teníem, ens hem aixecat i ens hem posat en marxa. El Liam li feia els cabells a una de les cares, ha començat posant-t’hi verdures petites però cada cop eren més grans i al final hi havia una muntanya molt grossa, l’Alba l’anava ajudant, el Joan li tirava alguna col de brussel·la i el Pol Romero li donava albergínies. L’Águeda ha decidit fer el nas de l’altra cara, primer li ha posat un nas molt gros (enciam coler) i després ho ha canviat per un petit (col de brussel·les). La Gal·la ha agafat les mongetes i anava fent el contorn de la cara. Entre tots els hem deixat molt guapos!

I per últim, hem entrat els Cargols. Hem estat molt atents a l’explicació que els hi feia la Mandy i tan bon punt ens hem aixecat, hem anat a les cistelles a buscar les verdures per poder començar a fer les cares. En Pau i la Sira li feien barba i bigoti, el Marcel li ha fet una “perilla” i la Daniela amb una castanya ha fet el nas. Una vegada hem acabat de fer les nostres obres d’art, ho hem recollit tot i li hem fet una forta abraçada a la Mandy tots plegats!

 

3a sessió

Ha arribat el dimecres!!! i amb ell un altre taller de la Mandy. Avui hem experimentat amb El pèndol de l’arc de San Martí. Al sortir a la terrassa, la Mandy ens ha explicat que hi havia un paper d’embalar blanc al terra i a sobre hi havia penjat, d’un fil molt llarg, unes ampolles plenes de pintures de diferents colors: blau, verd, rosa i taronja. Fèiem anar les ampolles com si fossin pèndols; amunt i avall, amunt i avall…. mentres la pintura anava queient damunt del paper tot creant dibuixos. Alguns de nosaltres no paràvem de moure les ampolles, d’altres pintàvem amb les mans sobre el paper d’embalar amb la pintura que queia, d’altres picàven amb els peus com si de tolls es tractés….. Ens ho hem passat d’allò més bé!!!

 

4a sessió

Tal i com, si d’ocells es tractés, hem volgut deixar el nostre rastre de colors i sorra en l’aire. De la mà de la Mandy hem pogut experimentar com l’art i el moviment s’unien formant unes precioses obres. Cada moviment, cada balanceig, feia aparèixer un traç ple de colors i mil sensacions, per així, de mica en mica, entrar a formar part d’unes creacions úniques plasmades en el paper i en el nostre cos.

%d bloggers like this: